När olyckan är framme

Det är alla djurägares värsta mardröm. Att vår fyrbenta vän ska råka ut för en olycka eller bli svårt sjuk! Det är en speciell sorts sorg i hjärtat att förlora vår glada familjevän. Men även om det känns jobbigt att tänka på så är planering viktigt – förbered dig för det värsta och hoppas på det bästa.

Vissa saker kan vara värt att tänka på:

  • Jämför olika veterinärer

Ta inte första bästa eller närmaste veterinär eller djurklinik utan lägg ned lite tid på att hitta rätt för dig och din hund. Ni ska båda känna er trygga och omhändertagna men det kan också finnas stora prisskillnader och det är viktigt att du jämför priser noga innan, speciellt när det gäller större ingrepp eller operationer.

  • Spara till en buffert

Det är alltid bra att ha en buffert om olyckan är framme. Om du inte har möjlighet till detta så få inte panik!

Om det värsta händer och vi ändå måste ta avsked av vår älskade vovve, det svåraste mest osjälviska beslutet vi kan ta, lita på att du kommer ta bäst beslut för just din hund och ge den ett fint och värdigt avslut.

  • Försäkringar

Läs nog igenom de försäkringar som finns, de kan variera väldigt mycket i pris och utbud och när du väl valt så kan det vara komplicerat att byta djurförsäkring hos bolagen. Tänk på vad som passar just din budget men också på vad som blir dyrast i slutändan när man lägger ihop månadskostnader, självrisker och kanske även efterbehandlingar så som sjukgymnast. Tänk på att vissa kostnader aldrig ingår i en försäkring.